Hummus s červenou řepou

      Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Hummus s červenou řepou

Kdo by neznal jednoduchý, lehký a chutný hummus. Můžete si ho připravit jako přílohu, dá se jíst sám o sobě jako hlavní chod a také se dá upravit na různé způsoby. Já mám moc ráda například ten s červenou řepou.

Ingredience:

  • 200 g cizrny (na 2 porce)
  • 2 stroužky česneku
  • šťáva z poloviny citronu
  • 2 lžíce tahini
  • cca 150 g nakládané červené řepy (zavařovačka cca 350 ml)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky římského kmínu
  • sůl, pepř

Cizrnu namočíme přes noc do litru vody, pak slijeme a propláchneme. Vaříme na mírném ohni v trojnásobku vody 1 – 1,5 hodiny. Cizrnu slijeme a necháme vychladnout (připadnou zbytkovou vodu lze uchovat v mrazáku – jde o skvělou náhražku vajec jménem Aquafaba). Cizrnu společně s tahini, česnekem a kořením vložíme do mixéru, zalijeme citronovou šťávou, olejem a nálevem z červené řepy a mixujeme. Hummus rozdělíme na dvě porce a lžící vytvoříme uprostřed „misku“, do které poklademe červenou řepu. Můžeme přidat salát nebo rukolu a posypat sezamovými semínky.

Hummus s červenou řepou